Grannsamverkan

GRANNSAMVERKAN

INBROTTSINFORMATION FRÅN POLISEN!

 

 

Bostadsinbrott

 

Vesslevägen, Ensta

2021-11-23 kl 16.30 – 2021-11-24 kl 07.00

Okända gärningspersoner har tagit sig in i villan genom att krossa ett fönster. Huset delvis genomsökt. Stulet gods, i nuläget upptäckt, bärbar dator.

 

Askrikevägen, Näsby park

2021-11-24 kl 11.30 – kl 15.20

Okända gärningspersoner har tagit sig in i villan genom att bryta upp entrédörren. Huset genomsökt. Man har stulit, i nuläget upptäckt, smycken och kontanter.

 

Nävervägen, Hägernäs

2021-11-24 kl 19.19

Villans larm har utlöst.

Okända gärningspersoner har tagit sig in i villan genom att bryta upp ett fönster. Huset genomsökt. I nuläget oklart vad som stulits.

 

Svanvägen, Gribbylund

2021-11-24 kl 13.00 – kl 22.00

Okända gärningspersoner har tagit sig in i villan genom att bryta upp ett fönster. Huset genomsökt. Vid anmälningstillfället var det oklart vad som stulits.

 

Brottsplatsundersökningar har genomförts.

 

Vänligen polisen/Mats Hessler

SKYDDA DIG MOT BEDRÄGERIER

Den senaste tiden har många äldre personer utsatts för bedrägerier. Det kan ske via telefon eller hembesök och gå till på olika sätt.

Ett exempel är att en person säger sig ringa från banken eller arbeta för polisen och behöver tillgång till ditt bankkort, pin-kod eller andra värdesaker. I vissa fall följer bedragaren upp samtalet med att komma hem till dig. En bedragare kan ange olika skäl till att vilja komma in i din bostad, de kan vara en eller två personer som ringer på din dörr och påstår att de behöver gå in i ditt hem för att utföra en kontroll. För att verka trovärdig kan bedragaren vara klädd i arbetskläder och ha passande utrustning. Var alltid skeptisk när du får ett oväntat hembesök eller samtal.

Så skyddar du dig

  • Lämna aldrig ut personlig information över telefon eller till någon som kommer hem till dig.
  • Lämna aldrig ut kortuppgifter, koder eller andra känsliga uppgifter till någon. Ingen seriös aktör skulle be dig om detta per telefon eller genom ett besök hemma hos dig. Kortuppgifter och koder är nycklar till dina pengar.
  • Lägg på luren om en obekant person ringer och du blir osäker. Det gäller oavsett om personen utger sig för att vara en vän, en släkting, från banken, ett företag eller en myndighet som exempelvis polisen.
  • Släpp aldrig in en obekant person i ditt hem. Stäng dörren om du känner oro. Polisen åker aldrig hem till någon för att hämta bank-eller kreditkort, eller andra värdesaker. Om någon kontaktar dig med ett sådant ärende är det en bedragare. 
  • Lämna aldrig över legitimation, bankkort eller din kod till någon annan person. Lita inte på den som kontaktar dig bara för att den har personliga uppgifter om dig. Bedragare kan hitta information om dig på nätet eller på andra sätt för att vilseleda dig. I nuläget finns till exempel bedragare som säger sig behöva din information på grund av corona-viruset covid-19.
  • Ring en anhörig eller bekant om du känner dig osäker. Om du blir kontaktad av någon som ber om information som gör att du känner dig osäker, sök stöd hos en anhörig eller bekant.
  • Vid pågående brott ring 112. Om brottet inte är pågående ska du ringa 114 14.

 

Om du utsätts för brott — ring 112

Läs mer om hur du kan skydda dig mot bedragare på polisens webbplats: polisen.se / Utsatt för brott / Skydda dig mot brott april 2020


INBROTTSINFORMATION FRÅN POLISEN!

 

Höstlov!

 

Nu kommer snart skolornas höstlov. Många är lediga och ska resa bort. Kom ihåg att berätta för grannarna att du inte är hemma. Be om hjälp att se till ditt hem. Försök göra så att det ser ut som om att du är hemma. Gå ut och titta på ditt hus en kväll när du är hemma. Försök att efterlikna det när du är bortrest. Upplevelsen utifrån bör vara så att man tror att ni är hemma.

 

När du ändå är på gång, passa på att fotografera ditt hem. Både inomhus och utomhus. Fotografera dina värdesaker. Bilderna är ovärderliga när man efteråt ska komma ihåg vad man ägt.

 

Vänligen polisen/Mats


 

Tips på hur du kan säkra din bostad hittar du på
www.samverkanmotbrott.se

 

Har du sett något i samband med dessa händelser kontakta polisen på 114 14

alternativt lämna tips på www.polisen.se


Vid pågående brott ring alltid 112

GRANNSAMVERKAN FACEBOOK

Grannsamverkan Erikslund har en egen sida på Facebook. Ett tips är att söka upp "grannsamverkan erikslund täby" och bli medlem för att få all information. (Du måste själv ha Facebook.)